Round Table Meeting

  • Round Table Meeting I
  • Round Table Meeting II
  • Round Table Meeting III

Roundtable Meeting I

Date September 12 (Tue), 2017 (PM 3:00-5:00)
Place COEX Convention Center, Seoul
Venue Auditorium meeting 1
Session Title First-Aid-OTC & Role of Pharmacists
Organizer Joon Seok Bang, PharmD, PhD
Sookmyung Women’s Univ.

Program

Chair 1 Minku Kang, PHarmD, MBA
Woosuk Univ.
1 15:05-15:35
(30 min)
First aid OTC’s and role of the pharmacist – a global view Eeva Teräsalmi  
Vice President, FIP
2 15:35-15:50
(15 min)
Current issues in OTC sales without Pharmacist’s guidance in Korea Sang Eun Choi, PhD
Korea Univ.
3 15:50-16:05
(15 min)
Over-the-counter (OTC) drug sales outside the pharmacy and approaches to expand the role of pharmacists: perspectives from the Korean Pharmaceutical Association and a clinical pharmacist Yun Jeong Lee, PharmD, PhD, BCPS
Dankook Univ.
16:05-16:15
(10 min)
Break
Chair 2 Eun Cho, PhD
Sookmyung Women’s Univ.
4 16:15-16:30
(15 min)
Consumer accessibility and safety of First-Aid-OTC Yoon Mi Cho
President,
C&I Consumer Research Institute
5 16:30-16:45
(15 min)
OTC, In or Out? Kevin Choe, PharmD
Hanyang Univ.
6 16:45-16:55
(10 min)
Q&A, Discussion Minku Kang &
Eun Cho
16:55-17:00
(5 min)
Closing Remarks Aree Moon, PhD
President, PSK